Nieuws

'Oorverdovend stilteprotest' richting Lelystad Airport maakt indruk in Apeldoorn

De Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hebben donderdagavond op speciale wijze een manifestatie gehouden tegen de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport. © Marjolein Rotsteeg
APELDOORN - De Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hebben donderdagavond op speciale wijze een manifestatie gehouden tegen de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport.
De actiegroepen laten al geruime tijd op verschillende manieren blijken fel gekant te zijn tegen de uitbreiding van het vliegveld, dat in hun ogen leidt tot extra geluidsoverlast en milieubelasting voor de Veluwe en omstreken.
Donderdagavond verzamelden de groepen zich in de hal van het Apeldoornse stadhuis, voorafgaand aan de Politieke Markt Apeldoorn. 'We hebben een oorverdovend stilteprotest gehouden, dat vijf minuten duurde', vertelt initiatiefnemer Marjolein Rotsteeg namens de Werkgroep Red Gelderland.

'Stilte is kostbaar'

'We wilden graag een stilteprotest voeren, om te laten zien hoe kostbaar en kwetsbaar stilte is. Je kunt stilte maar één keer verliezen en dan is het weg. Ik heb voorafgaand even de aandacht gevraagd en de actie uitgelegd. Daarna was het volledig stil in de hal. Mensen zeiden dat ze zoiets nog nooit hadden meegemaakt', aldus Rotsteeg.

Impact

Tijdens het debat tussen de Apeldoornse raadsleden en wethouder Wim Willems dat daarna volgde merkte Rotsteeg dat het stilteprotest impact had. 'Een meerderheid in de gemeenteraad wil dat er een signaal wordt afgegeven aan Den Haag. Ze zeggen niet direct 'stop de uitbreiding', maar willen wel dat er duidelijk wordt aangegeven dat er goed gekeken moet worden naar de impact voor de omgeving.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!