Nieuws

Demonstratie tegen railterminal Valburg

De actiegroep OverBetuwe Overbelast gaat dinsdagavond 15 januari demonstreren tegen de plannen voor een railterminal bij Valburg. Om 18.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij het station in Elst voor de demonstratie. © Omroep Gelderland
De actiegroep OverBetuwe Overbelast gaat dinsdagavond 15 januari demonstreren tegen de plannen voor een railterminal bij Valburg. Om 18.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij het station in Elst voor de demonstratie.
De demonstranten willen daarna naar de tijdelijke vergaderruimte van de gemeenteraad bij de school Het Westeraam. Er zijn uitnodigingen verstuurd naar 500 mensen die eerder de petitie hebben getekend. Komende dagen gaat OverBetuwe Overbelast nog 1500 flyers huis aan huis bezorgen.
De raad moet dinsdag een advies geven over het provinciaal inpassingsplan. De actiegroep vindt dat de gemeenteraad bij het NEE tegen de railterminal moeten blijven, omdat het amendement dat eerder raadsbreed werd aangenomen door het college van burgemeester en wethouders niet is uitgevoerd. Het college van Overbetuwe herkent zich niet in deze kritiek. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er alleen een aantal onderdelen van de motie niet uitgevoerd, omdat het daarbij nog wachten is op stappen van de provincie. 
De komst van de railterminal, waar goeden moeten worden overgeslagen van de Betuweroute op vrachtwagens en andersom, heeft de steun van de provincie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!