Instellingen

Drugscontainer gedumpt bij Rijkerswoerdse Plassen

Bij de Rijkerswoerdse Plassen in Elst is in de nacht van maandag op dinsdag een IBC-vat achtergelaten. In zo'n container kan 600 tot 1000 liter vloeistof worden opgeslagen. De vaten worden met regelmaat gebruikt voor de productie van drugs. © Persbureau Heitink

ELST - Bij de Rijkerswoerdse Plassen in Elst is in de nacht van maandag op dinsdag een IBC-vat achtergelaten. In zo'n container kan 600 tot 1000 liter vloeistof worden opgeslagen. De vaten worden met regelmaat gebruikt voor de productie van drugs.

Daar lijkt ook in dit geval sprake van. De politie is een onderzoek begonnen naar de herkomst van de container. De vondst werd rond 03.00 uur gedaan op de Kerkstraat, ter hoogte van de recreatieplas tussen Elst en Arnhem.

De politie heeft een externe partij ingeschakeld om te kijken of er ook giftige dampen vrijkomen uit de container. Wat de uitkomsten van dat onderzoek zijn is nog niet bekend. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Elst te maken heeft met dumping van benodigdheden voor de vervaardiging van drugs. Vorig jaar werden ook al meerdere IBC-vaten in de nacht gedumpt in Elst. Het was toen ook raak in Brummen en Laag-Soeren.

In oktober trok een bestelwagen met drugsafval bovendien nog een kilometerslang spoor door Nijmegen. De wagen werd uiteindelijk teruggevonden in de Reijersstraat in Elst.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!