Nieuws

Linda van Aken is Nijmegenaar van het jaar

Linda van Aken (midden) met haar man (links) en zoon (rechts).
Linda van Aken is vandaag uitgeroepen tot de Nijmegenaar van het jaar 2019. Burgemeester Bruls maakte maandagavond de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stad in de Vereeniging. Met de prijs wil de gemeente Nijmegenaren eren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie leverden met uitstraling voor de hele stad. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Linda van Aken is vandaag uitgeroepen tot de Nijmegenaar van het jaar 2019. Burgemeester Bruls maakte maandagavond de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stad in de Vereeniging. Met de prijs wil de gemeente Nijmegenaren eren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie leverden met uitstraling voor de hele stad.
Nijmegenaren konden zoals ieder jaar zelf kandidaten opgeven voor de titel ‘Nijmegenaar van het Jaar’. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Het digitale stadspanel, met ongeveer 4000 Nijmegenaren, nomineerde drie kandidaten en wees de winnaar aan. De andere twee genomineerden waren Maria van den Muijsenbergh en weervrouw Margot Ribberink.
Linda van Aken van de Vincentiusvereniging Nijmegen zet zich 60 uur per week in voor de mensen in Nijmegen. Zij vindt dat ieder mens telt en zo helpt zij tegen armoedebestrijding en eenzaamheid. Zij zorgt er voor dat bezoekers te eten krijgen en organiseert talloze activiteiten voor hen.
Na de uitreiking werd Van Aken omringd door vrijwilligers, en plengde een traantje. Ze benadrukte dat de prijs ook een eerbetoon is aan de andere vrijwilligers van de vereniging. De prijs, een beeldje met figuren die de handen uitstrekken, viel in goede aarde. 'Ook bij ons maken vele handen licht werk', zei Van Aken.
Linda van Aken is Nijmegenaar van het jaar
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!