Nieuws

Kinderen denken mee over logeernachtje tussen de boeken

NIJMEGEN - Mensen die normaal nooit in de bibliotheek komen, kennis laten maken met boeken. Dat is de gedachte achter Night at the Library, georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit schooljaar worden op vier plekken weer mensen ontvangen die een nachtje in de bieb door mogen brengen. En dit keer is het de beurt aan kinderen.
De speciale avonden worden gehouden in februari, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Kinderen van IMC Weekendschool in Nijmegen kregen zondag een aantal workshops en ze dachten mee over het programma.
'Deze kinderen worden een ambassadeur', vertelt Marjolein Hordijk van de bibliotheek Gelderland-Zuid. 'Dat wordt een sneeuwbal. Die gaat rollen en dat is waar we naar op zoek zijn.' 
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
'Als er een kind is dat er een hele nacht een hele nacht alleen maar boeken willen lezen, prima. Maar er zijn ook allerlei programma's, workshops, verhalenvertellers, alles rondom verhalen en lezen.'
De kids gaan uiteindelijk samen met hun ouders overnachten in een tentje in de bibliotheek. Dat gebeurt in de bibliotheken De Marienburg, Beuningen, Overasselt en Zwanenveld. In die laatste vestiging gingen de leerlingen zondag al aan de slag. Zo kregen ze onder meer een workshop stop-motion om filmpjes te maken om hun ouders te enthousiasmeren. 
De kinderen die in februari in bibliotheek Zwanenveld komen logeren komen veelal uit gezinnen in achterstandswijken. Via IMC Weekendschool krijgen ze op zondag aanvullend onderwijs, dat wordt bekostigd door fondsen en het bedrijfsleven. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!