Nieuws

Warnsveld voert actie voor behoud van volwaardige bibliotheek

Een groep inwoners van Warnsveld heeft zaterdag actiegevoerd voor het behoud van een volwaardige bibliotheek in 't Warnshuus. De toekomst van bieb en het gemeenschapshuis is onzeker, omdat de organisaties in financiële problemen verkeren. © Hen Steinvoort / B-FM
WARNSVELD - Een groep inwoners van Warnsveld heeft zaterdag actiegevoerd voor het behoud van een volwaardige bibliotheek in 't Warnshuus. De toekomst van bieb en het gemeenschapshuis is onzeker, omdat de organisaties in financiële problemen verkeren.
De bibliotheek zegde recent het huurcontract op, omdat de financiën een langer verblijf in 't Warnshuus niet toestaan. Het voortbestaan van het gemeenschapshuis is daardoor onzeker. De bieb is de belangrijkste huurder van het pand.

Zutphen neemt bestuur over

Afgelopen week maakte de gemeente Zutphen bekend het bestuur van 't Warnshuus over te nemen. Wethouder Laura Werger wil komend jaar gebruiken om te onderzoeken hoe het gemeenschapshuis met bibliotheek kan blijven bestaan. Voor de bieb zou dat een afgeslankte vorm betekenen.

Vreedzame mars

Voor inwoners is een afgeslankte bibliotheek onacceptabel. De afgelopen weken hebben actievoerders meer dan 7000 handtekeningen opgehaald. Zaterdagmiddag liepen actievoerders een vreedzame mars voor Warnsveld.
Maandag buigt de gemeenteraad zich over de plannen van de gemeente.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!