Nieuws

A28 richting Zwolle weer vrij; nog wel een uur vertraging

De A28 tussen Strand Nulde en Strand Horst richting Zwolle was dicht na een ongeluk. Dit meldt de ANWB. De politie heeft de snelweg afgesloten voor onderzoek. © screenshot ANWB
De A28 tussen Strand Nulde en Strand Horst richting Zwolle was dicht na een ongeluk. Dit meldt de ANWB. De politie heeft de snelweg afgesloten voor onderzoek.

Update 18:20 uur

De snelweg is weer helemaal vrij. Omleidingen ook niet meer van kracht. Dit meldt Rijkswaterstaat. Er staat nog wel file richting Zwolle. 

Update 18.00 uur

Volgens de ANWB bedraagt de vertraging meer dan twee uur en staat er bijna 15 km file richting Zwolle. Wil je vanuit Utrecht naar het noorden? Volg dan de A12 en de A50. Het verkeer op de A28 vóór Nijkerk wordt nu bij Nijkerk weggeleid via Zeewolde.  

Ongeluk

Bij het ongeluk waren twee voertuigen betrokken die beiden in de middenberm raakten. De rijbaan is  helemaal afgesloten tussen Strand Nulde en Strand Horst, met snel groeiende files tot gevolg

Afsluiting

Rond 18.00 uur is de filelengte opgelopen tot ruim 15 kilometer. Volgens Rijkswaterstaat was de berger toen al bezig met het bergen van de voertuigen. De weg blijft vooralsnog afgesloten voor politieonderzoek.