Nieuws
Japanse duizendknoop en watercrassula: provincie gaat exoten te lijf

ARNHEM - De Japanse duizendknoop, de watercrassula, de Aziatische tijgermug en zelfs de wasbeer. Het zijn invasieve exoten. Oftewel planten en dieren die hier niet thuis horen en die de biodiversiteit bedreigen.
De provincie komt nu met een subsidieregeling om de exoten te bestrijden. De meeste dieren en planten staan op een Europese lijst. Elf exoten staan niet op die lijst, maar vormen volgens de provincie wel een bedreiging voor de biodiversiteit.
Bij die elf staan ook de Japanse duizendknoop en de watercrassula. 'De Japanse duizendknoop is een hele decoratieve plant die veel mensen mooi zullen vinden in de tuin. Maar als hij eenmaal begint te woekeren, verdringt hij alles', stelt gedeputeerde Peter Drenth. Gebrek aan kennis is een probleem. 'Het vroegtijdig herkennen van een degelijke plant helpt al enorm in de bestrijding.'
De inzet van varkens om de Japanse duizendknoop te bestrijden (de tekst gaat verder onder de video):
Een paar maanden geleden probeerden gemeenten en de provincie al van alles om de duizendknoop het leven zuur te maken. Er werden varkens op het terrein losgelaten, de grond werd afgegraven en er werd kokend water ingezet.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!