Nieuws

OM in beroep tegen pianostemmer die dominee bijna doodsloeg

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van de zwaar mishandelde dominee in Rhenoy. Een 51-jarige pianostemmer uit Tricht kreeg 1 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag, maar het OM vindt deze straf veel te mild. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van de zwaar mishandelde dominee in Rhenoy. Een 51-jarige pianostemmer uit Tricht kreeg 1 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag, maar het OM vindt deze straf veel te mild.
De rechter acht bewezen dat de man de 64-jarige dominee in december vorig jaar sloeg met een hamer. De dominee raakte daardoor zwaargewond en is sindsdien halfzijdig verlamd. Ze is volledig afhankelijk van anderen.

Rechtbank: poging moord niet bewezen

Justitie had 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot moord. Ze gaat ook in hoger beroep omdat de rechtbank poging tot moord niet bewezen acht. 
De advocaat van de pianostemmer laat weten ook in beroep te gaan, zodat hij meer tijd heeft om zich voor te bereiden op de beroepszaak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!