Gemeente Geldermalsen

Drie aanhoudingen in fraudezaak: beslag op auto's, paarden en geld

In een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en witwassen heeft de FIOD drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen van 53 en 30 en een 47-jarige vrouw, afkomstig uit Geldermalsen en Tiel. © FIOD
GELDERMALSEN - In een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en witwassen heeft de FIOD drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen van 53 en 30 en een 47-jarige vrouw, afkomstig uit Geldermalsen en Tiel.
Tijdens doorzoekingen in twee woningen en twee bedrijfspanden in Geldermalsen en Tiel is beslag gelegd op de administratie, een woning, bankrekeningen, auto’s, 23 stamboekpaarden, Rolex-horloges en sieraden. Ook zijn twee vuurwapens gevonden. Die zijn overgedragen aan de politie.

8,5 ton ontrokken aan bedrijf

De opsporingsdienst van de Belastingdienst begon het onderzoek na een melding van een curator. Beide mannen hebben vermoedelijk ruim 850.000 euro onttrokken aan hun bedrijf, waarbij diverse crediteuren mogelijk benadeeld werden. Dit kon gebeuren doordat de administratie van het bedrijf buiten het zicht werd gehouden van een curator, zodat hij de boedel van het failliete bedrijf niet goed kon afwikkelen.
De in beslag genomen bezittingen stonden volgens de FIOD op naam van de vrouw. Omdat ze een beperkt inkomen heeft, bestaat het vermoeden dat zij alles heeft aangeschaft met crimineel verkregen geld en zich dus schuldig heeft gemaakt aan witwassen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!