Gemeente Winterswijk

Drie gewonden en vijf aanhoudingen na schietincident in Winterswijk

In Winterswijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond geraakt bij een schietincident. Een van de gewonden is een politieagent. Vijf personen zijn aangehouden. © NewsUnited
WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond geraakt bij een schietincident. Een van de gewonden is een politieagent. Vijf personen zijn aangehouden.
De problemen begonnen vannacht om 01.00 uur met een melding van vernieling van een woning aan de Keizersdwarsweg. De drie vermoedelijke daders gingen er vandoor in een zwarte auto. Toen de politie ter plaatse kwam en in gesprek was met de melder van het incident, kwamen de drie weer terug. Op dat moment werd er geschoten.
De drie verdachten vertrokken daarna wederom, maar werden kort daarna aangehouden. Een inzittende van de auto bleek zwaargewond en is per ambulancehelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bestuurder van de auto was ook gewond.
Bij de schietpartij liep ook een agent verwondingen op. Hij is kort in het ziekenhuis behandeld.
De politie pakte bij de woning aan de Keizersdwarsweg nog twee verdachten op. Het politieonderzoek is nog in volle gang. De omgeving is met zwarte schermen afgezet.
Drie gewonden en vijf aanhoudingen na schietincident in Winterswijk
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!