De Belofte

Advies: brede coalitie in West Betuwe, zonder SGP

Informateur Marianne Kallen adviseert een brede coalitie voor de nieuwe gemeente West Betuwe, waarin Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal opgaan. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Informateur Marianne Kallen adviseert een brede coalitie voor de nieuwe gemeente West Betuwe, waarin Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal opgaan.
Na meerdere gesprekken met alle partijen stelt ze voor coalitiegesprekken te beginnen met Dorpsbelangen, CDA, Leefbaar Lokaal Belang, ChristenUnie en GroenLinks.

SGP trekt zich terug om zondagsopening

Opvallend is dat de SGP voorlopig buiten de boot valt. Deze partij behaalde net als Dorpsbelangen vijf zetels, maar kreeg minder stemmen. 
'Het doet ons heel veel pijn', maar we hebben besloten ons terug te trekken', vertelt SGP-lijsttrekker Lourens van Bruchem tegen Omroep Gelderland. De partij deed dat omdat bijna alle andere partijen de zondagsopening van winkels buiten het coalitieakkoord willen houden en het als een vrije kwestie willen bestempelen.
De SGP is fel tegenstander van winkelen op zondag en wil dat in een coalitieakkoord geregeld hebben. Van Bruchem: 'Het is eigenlijk een irrelevant onderwerp. Bijna niemand wil een zondagsopening in de gemeente, alleen een aantal winkels wil het.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!