Gemeente Apeldoorn

Duizend tekeningen voor nieuwe asielzoekers

Kira-Maj Terpstra uit Apeldoorn wil samen met haar kinderen 1.000 tekeningen inzamelen voor het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn. 'Het is daar zo kaal binnen, wie wordt er nou niet vrolijk van een tekening', zegt Terpstra. Eerder verzamelde ze al welkomstpakketjes. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Kira-Maj Terpstra uit Apeldoorn wil samen met haar kinderen 1.000 tekeningen inzamelen voor het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn. 'Het is daar zo kaal binnen, wie wordt er nou niet vrolijk van een tekening', zegt Terpstra. Eerder verzamelde ze al welkomstpakketjes.
De gedreven Apeldoornse kwam op het idee omdat ze weet hoe kaal het is in een asielzoekerscentrum: 'Het ziet er zo saai uit, ik wil het graag een beetje opvrolijken.' Terpstra heeft zelf twee jonge kinderen die op de basisschool zitten en zij zijn al druk aan het kleuren. Haar 7-jarige zoon Ilyas en zijn vriendinnetje Seren zijn de ambassadeurs. Ze zegt dat een aantal scholen heeft al enthousiast gereageerd op haar actie. 
In 2015 zorgde Terpstra met de andere vrijwilligers ook voor een wand vol tekeningen in de Americahal, waar asielzoekers tijdelijk werden opgevangen. 'Als we ze van de gemeente niet mogen ophangen, dan doen we ze in de welkomstpakketjes.' Kira-MajTerpstra is op dit moment samen met de andere vrijwilligers bezig met het maken van toilettasjes voor mannen en vrouwen en tasjes voor kinderen. 
Duizend tekeningen voor nieuwe asielzoekers