Gemeente Nijmegen

Braken fit genoeg bij NEC, Kvida valt buiten de boot

NEC wil de goede lijn van vorige week tegen Den Bosch doorzetten (foto Broer van den Boom)
NEC kan vanavond gewoon beschikken over spits Sven Braken. Josef Kvida begint op de bank. NEC neemt het op tegen koploper FC Den Bosch.
NIJMEGEN - NEC kan vanavond gewoon beschikken over spits Sven Braken. Josef Kvida begint op de bank. NEC neemt het op tegen koploper FC Den Bosch.
Den Bosch is de verrassende lijstaanvoerder in de eerste divisie. Het verschil met NEC bedraagt acht punten. De Nijmeegse club won zijn laatste wedstrijd. Volendam werd met 5-1 te kijk gezet na een prima tweede helft in de eigen Goffert. Vanavond wacht het zwalkende NEC, er werd al vijf keer verloren, een uitwedstrijd tegen de club die wordt gefinancierd door de zoon van voormalig Vitesse baas Merab Jordania.

Josef Kvida slachtoffer

Een meevaller is dat bij NEC Sven Braken aan de aftrap staat. De spits was een twijfelgeval omdat hij woensdag niet kon trainen vanwege een lichte blessure. Trainer Jack de Gier stelt zijn doelpuntenmaker vanavond in de Vliert gewoon op, omdat Braken donderdag wel weer op het veld stond. Routinier Joey van den Berg keert terug van een schorsing waardoor De Gier een keuze moest maken. Josef Kvida begint nu tegen FC Den Bosch op de bank. 

Labylle terug als linksachter

Met als gevolg dat Leroy Labylle weer op zijn oude plek staat als linksback. Mart Dijkstra houdt zijn basisplaats vast en vormt nu een middenveld met Achahbar en Van den Berg. Ook Brahim Darri, die twee keer scoorde tegen FC Volendam, blijft staan op de linkervleugel. NEC kan nog altijd niet beschikken over de langdurig geblesseerden Frank Sturing, Tom Overtoom en Randy Wolters.
Opstelling: Zelenika, Lartey, Sanniez, Van Eijden, Labylle; Dijkstra, Achahbar, Van den Berg; Okita, Braken en Darri
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!