Gemeente Montferland

Montferland stapt in samenwerking Liemers

Montferland stapt in de netwerkorganisatie Liemers++. Binnen de kleinschalige samenwerking liggen volgens de gemeente vele subsidiemogelijkheden om geld binnen te halen voor het platteland. © REGIO8
DIDAM - Montferland stapt in de netwerkorganisatie Liemers++. Binnen de kleinschalige samenwerking liggen volgens de gemeente vele subsidiemogelijkheden om geld binnen te halen voor het platteland.
'Via Liemers++ valt subsidie en expertise binnen te halen waarmee de kernen en het buitengebied kunnen worden ondersteund bij het opstarten van projecten', zo laat de gemeente Montferland weten over de meerwaarde van de netwerkorganisatie.
'Er is een aantal projecten in voorbereiding in de regio de Liemers die voor Montferland van toepassing en nut kunnen zijn.' Naast Montferland nemen ook de gemeenten Westervoort, Zevenaar en Duiven deel aan de samenwerking. Per project beoordeelt de gemeente of het deelneemt.
De gemeente betaalt jaarlijks 10.000 euro en neemt viermaal per jaar deel aan een bestuurlijk overleg. 'Er zijn weliswaar kosten verbonden aan deelname, maar het genereert potentieel ook aanzienlijke subsidiebedragen die het Montferlandse platteland ten goede kunnen komen.' In eerste instantie stapt de gemeente voor vier jaar in Liemers++. In 2023 volgt een evaluatie overde wenselijkheid van het samenwerkingsverband.