Nieuws

Waterpeil in Rijn blijft stijgen; grootste problemen voor scheepvaart voorbij

Het waterpeil in de Rijn gaat weer de goede kant op. Dat melden onder meer Rijkswaterstaat en Alphons Winden van de site waterpeilen.nl. Volgende week is het peil naar verwachting weer normaal. © Google Maps
SPIJK - Het waterpeil in de Rijn gaat weer de goede kant op. Dat melden onder meer Rijkswaterstaat en Alphons Winden van de site waterpeilen.nl. Volgende week is het peil naar verwachting weer normaal.
Op dit moment staat de Rijn op 7.38 meter. Door regenval in Duitsland stijgt het peil deze week nog door naar 8 meter, en volgende week bereiken we de 9 meter. Zo hoog stond de rivier sinds het voorjaar niet meer. 
Een stand van 9 meter is volgens Winden normaal voor deze tijd van het jaar. 'Wat er daarna gebeurt is nog even de vraag. Er komen ongetwijfeld wat pieken door het winterweer, en misschien nog een forse piek. We gaan het zien.'

Problemen voorbij

Voor nu zijn de grootste problemen voor de scheepvaart voorbij. Zo vaart het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden nu weer de gebruikelijke tochtjes over de rivier. Ook binnenvaartschippers kunnen weer hun gewone lading meenemen.

Benzine bij de pomp

Dat verlicht hopelijk ook de problemen met de bevoorrading van tankstations in delen van Nederland. Door het lage waterpeil konden tankschepen niet volledig worden beladen. Het gevolg was dat sommige tankstations droog kwamen te staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!