Nieuws

Dienstencentrum op grens stap dichterbij

De realisatie van het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel is een stap dichterbij. De komende periode ligt het ontwerpbestemmingsplan van Vreden en Winterswijk ter inzage op het gemeentehuis. © REGIO8
WINTERSWIJK - De realisatie van het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel is een stap dichterbij. De komende periode ligt het ontwerpbestemmingsplan van Vreden en Winterswijk ter inzage op het gemeentehuis.
'Het gebouw heeft naast het stimuleren van de grensoverschrijdende bedrijvigheid ook een ontgrenzende, symbolische functie', aldus wethouder Wim Elferdink van Winterswijk. 'Het dienstencentrum is een voorbeeld voor de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en tussen Stadt Vreden en Winterswijk in het bijzonder.' Het dienstencentrum wordt gerealiseerd aan de Vredenseweg, waarbij de landsgrens recht door het gebouw loopt.
Dienstencentrum Gaxel moet volgens de gemeente bijdragen aan grensoverschrijdende arbeidsmogelijkheden. 'Uniek in het concept is dat bedrijven in één gebouw een Nederlandse en een Duitse voordeur hebben', zo laat de gemeente weten. 'Zo kunnen zij doelgericht gebruik maken van de voordelen van de bestaande verschillen tussen beide landen op bijvoorbeeld het vlak van arbeidsrecht, belastingrecht en sociale wetgeving.'
Het bestemmingsplan ligt tot 9 januari ter inzage, daarna wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Vreden en Winterswijk verwachten dat de bouw van het dienstencentrum in het najaar 2019 kan starten.