Gemeente Nijmegen

Brand legt hele wietproductielijn bloot in Nijmegen

NIJMEGEN - De politie heeft woensdagochtend een hele productielijn voor hennep aangetroffen op een bedrijventerrein in Nijmegen. Na brand bij een vrachtwagenbedrijf aan de Rouwenboschweg, stuitte de politie op vijf trailers, gevuld met spullen om hennep te verwerken.
Na de brand bij Korendal Trucks ontdekten agenten twee trailers met daarin een volwaardige hennepkwekerij. Er stonden op dat moment geen planten in. Een derde trailer bleek vol te zitten met benodigdheden voor een kwekerij. Achter de door brand getroffen loods zijn nog eens twee grote trailers gevonden: één waarin henneptoppen werden gedroogd en geknipt en de ander diende als drugsafvalopslag.
Ook is er in de loods een vermoedelijk illegaal verkooppunt gevonden voor dingen die nodig zijn om hennep te kweken en te verwerken. De politie doet nader onderzoek. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen gedaan. De grote brand ontstond rond 02.00 uur in de loods aan de Rouwenboschweg. Het betrof een grote loods waarin ook zo'n twintig vrachtwagens stonden.
(tekst gaat verder onder de reportage)
Brand legt hele wietproductielijn bloot in Nijmegen

Vier keer brand in korte tijd

Het is de vierde keer in een maand dat er brand is op hetzelfde industriegebied. Ongeruste ondernemers in de omgeving hebben zelf bewaking ingesteld, maar ondanks dat brak er afgelopen nacht toch weer brand uit.
De politie zegt samen met de gemeente meer te gaan surveilleren op het bedrijventerrein.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!