Nieuws

Hennepkwekerij aangetroffen na brand bij vrachtwagenbedrijf Nijmegen

NIJMEGEN - Op het bedrijventerrein aan de Rouwenboschweg in Nijmegen waar vannacht brand woedde, zijn twee trailers aangetroffen. Ze waren ingericht als hennepkwekerij zonder planten, zegt de politie. Er werd ook een derde trailer gevonden. Hierin zaten benodigdheden voor een hennepkwekerij.
De politie doet nader onderzoek. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen gedaan. De grote brand woedde bij Korendal Trucks. Het gaat om een grote loods met twintig vrachtwagens die in brand is gevlogen. Het is de vierde keer in een maand dat er brand is op hetzelfde industriegebied.
De hulpdiensten zijn rond 2.15 uur uitgerukt en met zes tankautospuiten en één hoogwerker ter plaatse gegaan op het industrieterrein aan de westkant van Nijmegen. De vlammen sloegen toen al uit het dak. De brand was rond 06.00 uur onder controle.
Opnieuw grote brand bij een vrachtwagenbedrijf Nijmegen
De woordvoerder van de veiligheidsregio liet direct weten dat er geen slachtoffers zijn. Door de richting van de wind konden mensen in Weurt mogelijk last krijgen van de rook. De brandweer adviseerde daarom aan inwoners van Weurt om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie in huis uit te zetten, om te voorkomen dat de rook in huis komt. Inmiddels is de rookontwikkeling afgenomen. Er zijn door de brandweer geen gevaarlijke stoffen gemeten.
Reactie van Veiligheidsregio op brand in Nijmegen
Bedrijven in de omgeving van de Rouwenboschweg moeten woensdagochtend rekening houden met hinder door de slechte bereikbaarheid. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen op het industrieterrein. Een naastgelegen vrachtwagenbedrijf, Van Haren Trucks, zit door de brand zonder stroom.
Het bedrijf bevindt zich schuin tegenover Daniëls Trucks waar ruim een week geleden twee vrachtwagens volledig uitbranden nadat ze in brand waren gestoken. Enkele weken daarvoor was er een soortgelijke brand op een ander bedrijf in de directe omgeving. Ondernemers in het gebied hebben zelf bewaking ingesteld, maar ondanks dat brak er afgelopen nacht toch weer brand uit.
Op dit moment is er nog niet te zeggen of deze brand ook aangestoken is. De schade loopt vermoedelijk in de miljoenen euro's.

Zie ook: