RTV Slingeland

Voorzitter FC Trias krijgt lintje opgespeld bij afscheid

Jan Wilterdink uit Winterswijk is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor sportclub Kotten en fusieclub FC Trias. Burgemeester Bengevoord spelde hem het lintje op. © RTV Slingeland
Jan Wilterdink uit Winterswijk is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor sportclub Kotten en fusieclub FC Trias. Burgemeester Bengevoord spelde hem het lintje op.
De 53-jarige Wilterdink heeft zich de afgelopen 22 jaar voor de Winterswijkse voetbalsport ingezet als vrijwilliger en bestuurslid. Van 1996 tot 2002 was de Achterhoeker lid van het algemeen bestuur van sportclub Kotten. In deze periode hield hij zich bezig met de sponsoring en PR, vervulde bestuursdiensten bij thuis- en uitwedstrijden en was voorzitter van de werkgroep jeugd.
Wilterdink vervulde ook een rol bij de fusie van Kotten en Trias, met name bij het samenvoegen van de jeugd. Sinds 2009 is hij voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van de club, maar maandagavond droeg hij het stokje over aan zijn opvolger Bart Berenschot. Als lid van de PR-commissie blijft hij zich wel inzetten voor FC Trias.