Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Annemiek van Vleuten

'S-HERTOGENBOSCH - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft op het Wielergala in Den Bosch een koninklijke onderscheiding ontvangen. Minister Bruins van Sport kon melden dat de koning heeft besloten haar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
'Je bent een enorme vechter, iemand die nooit opgeeft, iemand die zichzelf na elke tegenslag weer oppept en vooruitkijkt. Daarin ben je een voorbeeld voor velen, voor sporters en niet-sporters', aldus Bruins. Van Vleuten won dit jaar onder meer de Giro Rosa en La Course, een zware eendaagse vrouwenwedstrijd tijdens de Ronde van Frankrijk. In het najaar prolongeerde ze haar wereldtitel tijdrijden.
Van Vleuten, die revalideert van een zware blessure, was genomineerd voor Wielrenster van het jaar, maar die prijs ging tijdens het gala naar Anna van der Breggen. Ook BMX'ster Laura Smulders uit Horssen was genomineerd. Bij de mannen won Tom Dumoulin. 
Annemiek van Vleuten maakt nog wel kans op de titel Sportvrouw van het Jaar, in de verkiezing van NOC*NSF en de NOS. De keuze wordt voor 50 procent bepaald door een vakjury en voor 50 procent door sporters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!