Gemeente Epe

De Leest ook volgens Gault&Millau de beste van Gelderland

Het beste restaurant in Gelderland blijft De Leest in Vaassen, volgens de gerenommeerde Franse restaurantgids Gault&Millau. Landelijk staat het etablissement op plaats drie, achter Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle. © Pixabay
VAASSEN - Het beste restaurant in Gelderland blijft De Leest in Vaassen, volgens de gerenommeerde Franse restaurantgids Gault&Millau. Landelijk staat het etablissement op plaats drie, achter Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle.
't Nonnetje in Harderwijk is na De Leest het beste restaurant van Gelderland. In de Michelingids gooien beide restaurants ook hoge ogen, met drie sterren voor De Leest en twee voor 't Nonnetje.
Behalve de lijst met beste restaurants werden door Gault&Millau nog 15 prijzen uitgereikt, in diverse categorieën. Drie daarvan gingen ook naar Gelderland.
De ontdekking van het jaar is eigenaar en chef-kok Mike Cornelissen van restaurant Rijnzicht in Doornenburg. De prijs voor 'Plezier van het jaar' is voor Huisje James, het restaurant van Heine Ruitenbeek en Inge Scholten in Ugchelen, bij Apeldoorn. Kasteel Engelenburg in Brummen kreeg de prijs voor beste terras.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!