Instellingen

School rouwt na dodelijk ongeluk 15-jarige leerling

Middelbare school Het Streek in Ede rouwt na de dood van een 15-jarige leerling van de school. De jongen kwam afgelopen weekend om het leven bij een ongeluk op de A15 bij Echteld. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

EDE - Middelbare school Het Streek in Ede rouwt na de dood van een 15-jarige leerling van de school. De jongen kwam afgelopen weekend om het leven bij een ongeluk op de A15 bij Echteld.

De auto waar de tiener inzat, botste zaterdagavond op de snelweg op een andere auto. De jongen stapte uit om zijn moeder vanachter het stuur te bevrijden. Even later werden ze geschept door een derde auto. De 39-jarige vrouw uit Ede raakte zwaargewond. De jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Maandagochtend kwamen 125 leerlingen van Het Streek bij elkaar om de overleden jongen te herdenken. In de school is een herdenkingsplek ingericht waar iedereen in een boek een persoonlijk bericht kan achterlaten.

Herdenking in moskee

Dinsdagochtend wordt in de aula met alle leerlingen stilgestaan bij het dodelijk ongeluk. Dinsdagmiddag stoppen de lessen om 12.00 uur, zodat leerlingen en docenten naar de herdenking in de moskee kunnen.

'Wij wensen iedereen die hem kent, een band met hem heeft, en natuurlijk zijn familie heel veel sterkte en Gods zegen toe', schrijft de school op Facebook.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!