Gemeente Winterswijk

Advocaat verdachte hamermoord wil nieuw dna-onderzoek, rechter wijst verzoek af

Onderzoek na de moord in Winterswijk
De advocaat van de verdachte van de hamermoord vindt dat justitie last heeft van tunnelvisie. De 37-jarige verdachte zou vorig jaar een man van 58 uit Winterswijk met een hamer meerdere keren op zijn hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer overleed een dag later. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De advocaat van de verdachte van de hamermoord vindt dat justitie last heeft van tunnelvisie. De 37-jarige verdachte zou vorig jaar een man van 58 uit Winterswijk met een hamer meerdere keren op zijn hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer overleed een dag later.
De advocaat vroeg maandag tijdens een pro-formazitting in Zutphen om meer onderzoek naar het dna dat werd gevonden op de jas van de verdachte uit het Duitse Bochum. Hij zegt dat het dna ook indirect op de jas kan zijn gekomen.
De auto van de verdachte is ook op de plek van het misdrijf gezien, maar volgens de advocaat werd de auto ook regelmatig door familieleden gebruikt. Hij wilde onder meer dat er een alternatief scenario wordt onderzocht en een andere dna-deskundige naar de zaak zou kijken.
Volgens de officier van justitie is er geen enkele reden om dat op dit moment te onderzoeken en moet de advocaat met een concrete aanwijzing komen. De rechtbank is het hiermee eens en wijst de onderzoekswens van de advocaat op dit moment af.

Getuigen horen

De verdachte zit al meer dan een jaar vast. Volgens justitie zou er mogelijk sprake zijn van bloedwraak. De vader van de verdachte zou vermoord zijn door familie van het slachtoffer. Beide mannen - verdachte en slachtoffer -  zijn oorspronkelijk afkomstig uit Kosovo. De 37-jarige blijft ontkennen dat hij iets met de gruweldaad te maken heeft. 
De komende tijd moeten nog verschillende getuigen in binnen- en buitenland gehoord worden. Justitie verwacht het dossier eind januari gereed te hebben. 
Op 19 februari 2019 is er opnieuw een regiezitting.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!