Wageningen

Annemiek van Vleuten in de race voor 'Sportvrouw van 2018'

Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is genomineerd voor de titel 'Sportvrouw van 2018'. Dat meldden de NOS en NOC*NSF zondag.
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is genomineerd voor de titel 'Sportvrouw van 2018'. Dat meldden de NOS en NOC*NSF zondag.
De 36-jarige Van Vleuten had een goed jaar op de fiets. De belangrijkste prijzen in 2018 waren de roze trui en puntentrui in de Giro Rosa en de winst bij het WK-tijdrijden in Innsbruck. Verder was ze de beste in de eerste editie van Veenendaal-Veenendaal en in de Boels Ladies Tour, waar ze drie van de zes etappes wist te winnen.

'Beste seizoen ooit'

Vorig maand bestempelde de wielrenster 2018 nog als 'het beste seizoen ooit'. Toch was het niet alleen maar succes dit jaar. Van Vleuten revalideert momenteel van de kniebreuk die ze opliep tijdens de wegwedstrijd van het WK. Ondanks die blessure denkt ze zeker niet aan stoppen.
Andere genomineerden voor de titel Sportvrouw van 2018 zijn wielrenster Anna van der Breggen, schaatster en shorttrackster Jorien ter Mors en shorttrackster Suzanne Schulting. Bij de mannen strijden motorcrosser Jeffrey Herlings, schaatser Kjeld Nuis en turner Epke Zonderland om de titel.

Winnaars

Een vakjury en andere sporters bepalen wie de uiteindelijke winnaars worden. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS en NOC*NSF Sportgala op woensdag 19 december plaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!