Nieuws

Heerdenaar laat Jonnie Boer (De Librije) stamppotten koken voor daklozen

Daan Hartgers en Theo Lens
Schrijver en muzikant Theo Lens uit Heerde is gegrepen door het lot van dak- en thuislozen en zet zich daarom voor hen in. Dat vertelde hij zondag in het radioprogramma Zin op Zondag van Daan Hartgers. © Omroep Gelderland
HEERDE - Schrijver en muzikant Theo Lens uit Heerde is gegrepen door het lot van dak- en thuislozen en zet zich daarom voor hen in. Dat vertelde hij zondag in het radioprogramma Zin op Zondag van Daan Hartgers.
Lens werkte samen met onder anderen Elly & Rikkert, John de Mol, Sylvia Millecam en het Rosenberg Trio. Maar eigenlijk maakten de ontmoetingen met daklozen in steden als Berlijn en New York nog meer indruk op hem.

'Tijd om iets te doen'

'Iedereen maakt keuzes in zijn leven. Ook jij kan een verkeerde afslag nemen. In New York zag ik een man dood liggen gaan. Niemand keek naar hem om. Ik dacht: meneer Lens, jij hebt er ook niets aan gedaan. Het wordt tijd dat je er iets aan gaat doen', verklaart Lens.
Theo Lens over zijn hulp aan daklozen:

Driesterren stamppotten

'Ik heb mijn vriend Jonnie Boer van De Librije (driesterrenrestaurant, red.) hulp gevraagd. Hij heeft stamppotten gemaakt voor 800 mensen. Daar heb ik muziek bij gemaakt, vijf concerten in grote steden', vertelt de Heerdenaar. 'Daarna kwamen de gesprekken los, heb ik daklozen beter leren kennen. Advocaten die hun vrouw verloren waren en de straat op gevlogen zijn.'
'Ik heb de Dokter Lens Foundation opgericht. Mijn vader heeft zich als dokter zo voor patiënten ingezet, niet alleen medisch, maar ook geestelijk. Hiermee eer ik hem. Ik wil mooie evenementen gaan organiseren voor dak- en thuislozen en zo geld inzamelen', legt Lens uit.
Theo Lens heeft over zijn omzwervingen het boek Home - De reis van mijn onrustig hart en de cd Home at last uitgebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!