Nieuws

VIDEO: Politie schiet op woningovervallers; klopjacht eindigt langs A2

Een woningoverval met onverwachte gevolgen in Zaltbommel. In de nacht van zaterdag op zondag vielen gemaskerde mannen een huis in de Thorbeckestraat binnen. © Bart Meesters
BRUCHEM - Een woningoverval met onverwachte gevolgen in Zaltbommel. In de nacht van zaterdag op zondag vielen gemaskerde mannen een huis in de Thorbeckestraat binnen.
In het huis wonen een stel en een tiener. Drie gemaskerde mannen kwamen rond 00.40 uur de woning binnen. Ze waren uit op geld en bedreigden de bewoners met vuurwapens.
Het huis staat vlak bij het politiebureau, dus de politie was er al snel bij. Agenten losten schoten bij een poging om een van de mannen bij de woning aan te houden. Buurtbewoners zeggen zes schoten te hebben gehoord. 
Bekijk de beelden.
VIDEO: Politie schiet op woningovervallers; klopjacht eindigt langs A2
De man des huizes raakte tijdens de overval gewond en liep vermoedelijk een gebroken kaak op. De vrouw en het kind bleven ongedeerd. 
De overvallers wisten weg te komen. Over de A2 vluchtten ze richting Den Bosch en reden bij tankstation De Lucht in Bruchem tegen de vangrail. De overvallers namen de benen, waarna een klopjacht met politiehonden ontstond. Ook werd een arrestatieteam ingezet. 

Schotwonden

Een van de overvallers werd in de kraag gegrepen in de buurt van De Lucht. Een andere overvaller probeerde een lift te krijgen van een vrouw die stond te tanken. Hij wilde, aldus een videocorrespondent, naar Tilburg, maar de vrouw mocht onder geen beding de politie of een ambulance bellen.
De bestuurster gaf daar geen gehoor aan. Toen de politie arriveerde zat de man in de auto van de vrouw. Hij zou twee schotwonden hebben en is naar een ziekenhuis gebracht. De derde overvaller is nog voortvluchtig.

Politie zoekt getuigen

De twee verdachten die zijn aangehouden zijn 24 en 25 jaar. De politie is nog op zoek naar andere verdachten en roept getuigen op zich te melden. 
In de omgeving van de Thorbeckestraat, waar de overval heeft plaatsgevonden, vond de politie spullen die ze hebben meegenomen voor onderzoek. Ook de vluchtauto is in beslag genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!