Nieuws

Midwinterhoorns schallen door Gelderland

In Gelselaar klonk zaterdagavond het startsein voor de Midwinterhoornblaasestafette. Zeker 42 blazers overbrugden met het geluid van hun houten hoorns de 13 kilometer tussen Gelselaar en Eibergen. © Omroep Gelderland
GELSELAAR - In Gelselaar klonk zaterdagavond het startsein voor de Midwinterhoornblaasestafette. Zeker 42 blazers overbrugden met het geluid van hun houten hoorns de 13 kilometer tussen Gelselaar en Eibergen.
De deelnemende blazers stonden in een linie en gaven het signaal om de beurt door richting Eibergen. De estafette luidde de adventsperiode in. Toch was er nog een extra reden voor hoorngeschal. Het bouwen van de midwinterhoorn staat sinds zaterdag namelijk op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed.
Kijk hier naar de reportage:
midwinterhoornbouwen cultureel erfgoed
Gelderland en Overijssel tellen samen ongeveer 100 bouwers van midwinterhoorns. De inschrijving op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed gebeurde in Café Florijn in Gelselaar onder grote belangstelling van midwinterhoornliefhebbers uit de hele regio. Het blazen op de hoorns stond trouwens al op de beschermlijst. Bij elkaar zijn er in Gelderland en Overijssel ongeveer 1.000 midwinterhoornblazers.   
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!