De Belofte

Lingewaard wil winkels ook zondagochtend vroeg open

Winkels in de gemeente Lingewaard mogen als het aan de gemeente ligt op zondag van 8.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds open zijn. Dat staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de raad. © ANP
BEMMEL - Winkels in de gemeente Lingewaard mogen als het aan de gemeente ligt op zondag van 8.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds open zijn. Dat staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de raad.
Vorig jaar besloot de gemeenteraad  dat de winkels op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 20.00 uur open mochten, maar dat is volgens winkeliers en het college alweer achterhaald. Het winkelend publiek zou behoefte hebben aan ruimere openingstijden. Het college denkt dat dorpen en steden op die manier aantrekkelijker worden voor ondernemers. 
Uit Bemmel kwamen wel klachten over vrachtwagens die op zondagmorgen vroeg laden en lossen. Lingewaard geeft toe dat de kans bestaat dat door de ruimere openingstijden meer overlast ontstaat, maar daar is niet veel aan te doen. Laders en lossers moeten zich alleen tussen 19.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends houden aan de geluidsnormen. 
De gemeenteraad neemt binnenkort een beslissing.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!