Nieuws

School en Veiligheid: Onderwijs moet meer doen tegen radicalisering en polarisatie

Het zou goed zijn als scholen meer zouden investeren in het omgaan met radicalisering en polarisatie. Dat vindt Stichting School en Veiligheid. © Raymond Hartman/Omroep Gelderland
ARNHEM - Het zou goed zijn als scholen meer zouden investeren in het omgaan met radicalisering en polarisatie. Dat vindt Stichting School en Veiligheid.
Geschreven door Maarten Dallinga en Jenda Terpstra
De landelijke organisatie reageert hiermee op een rondgang van Omroep Gelderland, waaruit blijkt dat Arnhemse scholen zich lang niet altijd raad weten met het onderwerp radicalisering. En dat terwijl scholen soms wél jongeren zien die sympathie ontwikkelen voor de jihad.
Volgens School en Veiligheid spelen scholen dan ook een rol bij de aanpak van radicalisering. De organisatie heeft trainingen ontwikkeld om scholen te helpen radicalisering te voorkomen, het in een vroeg stadium te herkennen én er goed mee om te gaan. De trainingen zijn gratis beschikbaar voor scholen en worden gefinancierd door het Rijk. 

'Handjevol' scholen heeft training gevolgd

In Arnhem heeft de afgelopen jaren echter maar een 'handjevol' scholen gebruik gemaakt van deze trainingen, laat School en Veiligheid desgevraagd weten. Dit terwijl Arnhem een relatief grote groep uitreizigers kent.
Bekijk hier ons uitgebreide interview met Klaas Hiemstra, directeur van School en Veiligheid:
Stichting School en Veiligheid over trainen scholen in herkennen radicalisering
Onderzoeksjournalisten Maarten Dallinga en Jenda Terpstra vertelden bij Reporter Radio op NPO Radio 1 over hun onderzoek naar radicalisering:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!