Nieuws

GLD’s podcastserie Anoniem Intiem wint Seks en Media Prijs

Podcastserie Anoniem Intiem van Omroep Gelderland heeft vrijdag de Seks en Media Prijs gewonnen, een initiatief van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). © Omroep Gelderland
EDE - Podcastserie Anoniem Intiem van Omroep Gelderland heeft vrijdag de Seks en Media Prijs gewonnen, een initiatief van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).
In Anoniem Intiem gaat journalist Maarten Dallinga op zoek naar het verhaal achter mannenontmoetingsplekken, oftewel seksplekken voor mannen in de openlucht. Dallinga voert openhartige gesprekken met (voormalig) bezoekers en gaat ook in gesprek met omwonenden en wetenschappers.
‘Deze podcastserie geeft een unieke kijk in de wereld van mannenontmoetingsplekken. Een wereld waarover veel vooroordelen bestaan en in Anoniem Intiem wordt die wereld op integere, soms ontroerende en menselijke manier geïntroduceerd aan een breder publiek. Maarten heeft hiermee een groep homoseksuele mannen - soms gevangen in het korset van een religieuze omgeving - een belangrijke stem gegeven.’ Aan de prijs, die werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres van de NVVS in Ede, is een bedrag van 1.000 euro verbonden.

Meest intieme ervaringen

‘Ik ben ontzettend vereerd met deze prijs’, zegt maker Maarten Dallinga. ’Mijn dank gaat vooral uit naar de drie mannen die het lef hadden om hun meest intieme ervaringen met mij en de luisteraar te delen.’ Inmiddels werkt Dallinga aan twee nieuwe podcastseries voor Omroep Gelderland.
Alle afleveringen van Anoniem Intiem zijn hieronder te beluisteren:
Luisteren kan ook via bekende podcastapps als Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Stitcher en Player FM.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!