Gemeente Renkum

Pomphouder Henk zit al een week zonder benzine: 'Dit doet zeer'

RENKUM - De droogte en daardoor de lage waterstand van de Rijn blijft problemen veroorzaken. Door het lage waterpeil kunnen tankschepen niet volledig worden beladen met als gevolg minder brandstof bij de pomp.
En dus zitten sommige tankstations zonder benzine of diesel. Tot frustratie van klanten en pomphouders, zoals Henk Janssen in Renkum. Al een week staan de pompen van Henk leeg. En dat betekent geen inkomsten voor de ondernemer. 
'Behalve financiële schade, ook emotionele schade', vertelt de pomphouder. 'We proberen wel de vaste klanten fatsoenlijk te woord te staan en te communiceren via een brief op de pomp. Dit doet zeer.'
Bekijk hier de reportage over de problemen (tekst gaat verder onder de video):
Al een week staat de benzinepomp van Henk leeg

Voorlopig geen nieuwe voorraad

Vooral ook omdat de oliemaatschappij, vanwege het moeizame transport van benzine en diesel, als eerste prioriteit de grote benzinestations in de lucht wil houden. De kleine, onbemande stations, zoals die van Henk Janssen, krijgen voorlopig geen nieuwe voorraad brandstof.
'Het kan uit Rotterdam komen. Alle bemande locaties om ons heen worden van voldoende brandstof voorzien en deze laten ze dus bewust willekeurig droog vallen', legt Henk uit.

'Dit gaat om geld'

Ook in Wijchen bij een onbemand tankstation kan niet getankt worden. 'Helaas, meestal kom ik hier op donderdag, dan is het goedkoper', zegt een meneer achter het stuur van zijn auto. 'Nu moet ik gaan kijken waar ik anders kan gaan tanken, ik heb nog wel wat', lacht een vrouwelijke automobiliste die op haar benzinemeter kijkt.
'We moeten heel veel vaste klanten teleurstellen, het is gewoon vreselijk', zegt Henk Janssen. 'Dit gaat om geld, maar ook om nachtrust. En dat doet toch wel wat met je.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!