Gemeente Nijmegen

Buurt steunt Jan Linders na brute overval met bijlen en messen

Buurtbewoners steken de getroffen Jan Linders op bijzondere wijze een hart onder de riem. De winkelpui van de op brute wijze overvallen supermarkt in Lent staat sinds donderdagmiddag volgeschreven met hartverwarmende steunbetuigingen. © Omroep Gelderland
LENT - Buurtbewoners steken de getroffen Jan Linders op bijzondere wijze een hart onder de riem. De winkelpui van de op brute wijze overvallen supermarkt in Lent staat sinds donderdagmiddag volgeschreven met hartverwarmende steunbetuigingen.
De overval, waarbij zeven medewerkers werden opgesloten in de koelcel, maakte veel indruk op medewerkers van de supermarkt en buurtbewoners.
De buurt heeft daarom de actie 'kom een boodschap halen, kom een boodschap brengen' in het leven geroepen. De omwonenden vragen klanten een boodschap voor de medewerkers op de ramen te schrijven. Aan die oproep wordt massaal gehoor gegeven.

'De buurt staat achter jullie'

Jong en oud schrijft hartverwarmende teksten op de muur. 'Ze zijn hartstikke vriendelijk. we komen hier erg graag. We willen ze daarom echt oppeppen', vertelt een mevrouw nadat ze haar opbeurende woorden op het raam heeft geschreven.
'We willen ze echt een hart onder de riem steken', vult haar man aan. Samen hebben ze 'kop op, jongens' op het raam gezet. Iets verderop staat 'de buurt staat achter jullie' in grote letters geschreven.

'Klootzakken'

De boosheid van de omwonenden is nog steeds merkbaar, getuigen sommige teksten op de pui. 'Ik vind dat de mensen aandacht verdienen, die de ellende meegemaakt hebben door die klootzakken', zegt een boze klant. 'Je gaat voor een paar stuivers vakken vullen en dan kom je met een bijl in je nek in de koelcel terecht. Ik vind dat dat niet kan. Daarom mogen we ze wel een hart onder de riem steken.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!