Gemeente Arnhem

Juwelierspaar uit Arnhem verdacht van miljoenenfraude

Een juweliersechtpaar uit de omgeving van Arnhem wordt verdacht van een miljoenenfraude. De FIOD heeft donderdag beslag gelegd op fysieke en digitale administratie uit twee woningen en een bedrijfspand in Arnhem. © FIOD
ARNHEM - Een juweliersechtpaar uit de omgeving van Arnhem wordt verdacht van een miljoenenfraude. De FIOD heeft donderdag beslag gelegd op fysieke en digitale administratie uit twee woningen en een bedrijfspand in Arnhem.
Het gaat volgens de FIOD om een man van 66 en een 56-jarige vrouw. Zij exploiteren een juwelierswinkel waar gehandeld wordt in sloopgoud. Dat wordt voornamelijk verkocht aan afnemers het buitenland. 

Miljoenen euro's verduisterd

De FIOD vermoedt dat het paar een deel van hun omzet sinds 2012 niet heeft opgenomen in de boekhouding. Het gaat vermoedelijk om miljoenen euro's. Het stel zou het geld hebben witgewassen door het te investeren in de onderneming en andere goederen.
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de voorraad. Dit is volgens de FIOD gedaan om de achterstallige belasting veilig te stellen.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!