Gemeente Arnhem

DENK wil meer vlaggen in raadszaal van Arnhem

DENK wil de Europese, Nederlandse, Gelderse én Arnhemse vlag met stadswapen hijsen in de raadszaal van Arnhem. De fractie dient daartoe donderdagavond een motie in. © Omroep Gelderland
ARNHEM - DENK wil de Europese, Nederlandse, Gelderse én Arnhemse vlag met stadswapen hijsen in de raadszaal van Arnhem. De fractie dient daartoe donderdagavond een motie in.
'De aanwezigheid van de vlaggen in de plenaire vergaderzaal, zal passen in het geheel van het huidige decorum van symbolen, zoals de buste van Zijne Majesteit de Koning en de tekst van Artikel 1 uit de Grondwet', schrijft Yildirim Usta van DENK Verenigd Arnhem in de motie.
De vlaggen moeten van de fractie van 'gedegen formaat en kwaliteit' zijn. Om de symbolen te betalen, moet het raadsbudget aangeboord worden.

Poppenkast van vlaggen

Het plaatsen van vlaggen in Gelderse vergaderzalen is eerder onderwerp van discussie geweest. In 2017 stemde een meerderheid van de Arnhemse raad tegen het plaatsen van een vlag. Enkele partijen waren bang voor een 'poppenkast van vlaggen'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!