Nieuws

Pianostemmer krijgt jaar cel en tbs voor poging doodslag op dominee Rhenoy

Tekening: Aloys Oosterwijk
Een 50-jarige pianostemmer uit Tricht is veroordeeld tot 1 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag besloten. Tegen de man was 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot moord.
ARNHEM - Een 50-jarige pianostemmer uit Tricht is veroordeeld tot 1 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag besloten. Tegen de man was 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot moord.
De rechter acht bewezen dat de man de dominee in december vorig jaar sloeg met een hamer. De dominee raakte zwaargewond en is sindsdien halfzijdig verlamd. Ze is volledig afhankelijk van anderen.
Kijk hier naar reacties op het vonnis:
Pianostemmer krijgt jaar cel en tbs voor poging doodslag op dominee Rhenoy
Verslaggever Annemieke Schakelaar legt uit waarom de straf lager uitvalt dan de eis:

Gevonden in plas bloed

Wassenaar zou 21 november vorig jaar een afspraak hebben gehad met de 50-jarige pianostemmer uit Tricht. Omdat die afspraak zo lang duurde, ging de huisgenote van de dominee kijken. Deze vrouw vond het 64-jarige slachtoffer in een plas bloed.
Tekst gaat verder onder de foto.
Een 50-jarige pianostemmer uit Tricht is veroordeeld tot 1 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag besloten. Tegen de man was 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot moord. © Omroep Gelderland
De zwaargewonde dominee werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een hersenbloeding had.

Dader kreeg na zijn daad een hartaanval

Niet veel later verleenden agenten eerste hulp aan een gewonde man die werd gevonden bij een boerderij bij Wadenoijen, 18 kilometer verderop. Het bleek om de dader te gaan. De man van 50 had een hartaanval gehad en lag uiteindelijk een maand in coma. 
Tijdens de rechtszaak heeft de pianostemmer steeds gezegd dat hij het niet gedaan heeft. Volgens zijn advocaat kan hij zich niets herinneren van het voorval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!