Gemeente Geldermalsen

Bijna 1 miljoen voor zonnepark Avri Solar door crowdfunding

Een nieuwe mijlpaal is bereikt voor het zonnepark van Avri Solar. Door investeringen via crowdfunding is het streefbedrag van 990.000 euro behaald. Onder de 340 investeerders zijn maar liefst 250 inwoners uit de 10 Avri-gemeenten. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Een nieuwe mijlpaal is bereikt voor het zonnepark van Avri Solar. Door investeringen via crowdfunding is het streefbedrag van 990.000 euro behaald. Onder de 340 investeerders zijn maar liefst 250 inwoners uit de 10 Avri-gemeenten.
Inwoners konden met voorrang investeren in het duurzame park om zo volgens de Avri mee te profiteren van het rendement. Om zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te bieden om mee te doen, was investeren al mogelijk vanaf 250 euro.

Crowdfunding nu gestopt

Van tevoren was het maximale bedrag van 990.000 euro vastgesteld. Nu dat bijeengebracht is, kan er niet meer geïnvesteerd worden in het zonnepark. Het bedrag dat met crowdfunding wordt opgehaald, wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen. Avri Solar is een zelfstandige bv. Voor de bouw van het zonnepark zijn geen financiële middelen uit Avri gebruikt.

Zonnig jaar goed voor energieopbrengst

De vele zonuren in 2018 zorgden voor nog meer goed nieuws voor zonnepark Avri. De energieopbrengst van het park ligt sinds de ingebruikname begin maart namelijk al 7 procent hoger dan de 8,3 miljoen kWh die voor dit jaar was geraamd. Dat is genoeg duurzame energie om naast de beoogde 3000 huishoudens een paar honderd extra huishoudens van stroom te voorzien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!