Gemeente Nijmegen

Vrachtwagen verliest heet asfalt in Nijmegen

Op de Energieweg in Nijmegen heeft een vrachtwagen maandagavond een lading heet asfalt verloren. Het asfalt plakte vast aan het oorspronkelijke wegdek. Meerdere wegen werden afgesloten. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Op de Energieweg in Nijmegen heeft een vrachtwagen maandagavond een lading heet asfalt verloren. Het asfalt plakte vast aan het oorspronkelijke wegdek. Meerdere wegen werden afgesloten.
Met een shovel werd geprobeerd het verloren asfalt van het wegdek af te schrapen maar volgens een videocorrespondent raakte de oorspronkelijke laag asfalt daardoor beschadigd. Uiteindelijk werd een bulldozer ingezet en werd er met een veegmachine de resten opgeruimd. De Energieweg richting het Gaziantepplein en de Neerbosscheweg tot op de Neerbosschebrug bleven enige tijd (deels) afgesloten. Rond 00.00 uur werden de wegen weer vrijgegeven.
Waardoor het asfalt op de weg is terechtgekomen is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoeveel schade het wegdek precies heeft opgelopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!