Nieuws

Drie Gelderse sporters op shortlist sportvrouw van het jaar

Laura Smulders met zusje Merel na de winst op het EK
Drie Gelderse sportvrouwen maken kans om uitgeroepen te worden tot sportvrouw van het jaar. De verkiezing wordt georganiseerd door de NOS en NOC*NSF. © ANP
Drie Gelderse sportvrouwen maken kans om uitgeroepen te worden tot sportvrouw van het jaar. De verkiezing wordt georganiseerd door de NOS en NOC*NSF.
Het gaat om BMX'ster Laura Smulders uit Horssen. Zij werd dit jaar voor het eerst wereldkampioen en prolongeerde haar Europese titel.
Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen staat ook op de shortlist. De belangrijkste prijzen dit jaar waren de roze trui en puntentrui in de Giro Rosa en de winst bij het WK-tijdrijden in Innsbruck. Vorig maand bestempelde ze 2018 als 'het beste seizoen ooit'.
Atlete Sifan Hassan uit Arnhem is eveneens genomineerd. Zij beleefde een topjaar met EK-goud op de 5000 meter en een Europees record op die afstand. Ook op de halve marathon pakte ze een Europees record. 
Er staan geen Gelderlanders op de shortlist voor sportman van het jaar.

Sportploeg van het jaar

Op de shortlist voor sportploeg van het jaar staan in ieder geval het beachvolleybalduo Sanne Keizer/Madelein Meppelink en de zeilsters Annette Duetz/Annemiek Bekkering. Duetz groeide op in Zeddam en veroverde afgelopen zomer de wereldtitel in de 49erFX-klasse. De Doetinchemse beachvolleybalster Sanne Keizer uit Doetinchem bekroonde afgelopen jaar haar comeback door in eigen land de Europese titel te veroveren.
Uit de shortlist worden drie genomineerden gekozen. Die worden op 2 december bekend. De winnaars worden bekendgemaakt op het Sportgala op 11 december. Bekijk alle namen hier.
Bekijk beelden van de genomineerde sporters:
Drie Gelderse sporters op shortlist sportvrouw van het jaar
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!