Gemeente Nijmegen

VIDEO: Overvallers met bijlen sluiten supermarktpersoneel op in koelcel

LENT - De Jan Linders aan de Frankrijkstraat in Lent (gemeente Nijmegen) is zaterdag in alle vroegte overvallen door vier gewapende mannen. Volgens de politie sloten ze zeven medewerkers van de supermarkt op in een koelcel.
De overval werd rond 6.30 uur gemeld. De daders waren volgens de politie gemaskerd en bewapend met messen en bijlen. Ze gingen er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO: Overvallers met bijlen sluiten supermarktpersoneel op in koelcel

Witte maskers

Het gaat om één blanke en drie getinte mannen met witte maskers. Een van hen droeg een Chelsea-sportbroek met een witte bies. Een andere dader droeg opvallend witte DVOL-sokken met witte schoenen van het merk Nike of Reebok. Mogelijk waren de sokken van DVOL, de enige voetbalclub van Lent.
Bij de overval raakte niemand gewond. De zeven medewerkers hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De supermarkt in Lent ging zaterdag rond het middaguur weer open.

Supermarkten doelwit overvallers

In de regio Nijmegen zijn de laatste tijd opvallend veel overvallen op supermarkten. Eerder waren twee Jumbo-filialen in Nijmegen en Groesbeek het doelwit en ook was er vorige week een overval op een Lidl in Nijmegen. In alle gevallen ging het om meerdere gewapende daders.
De politie is een groot onderzoek gestart. Ze vraagt eventuele getuigen van de overval in Lent zich te melden. 
De Jan Linders in Lent kwam vorig jaar op oudejaarsavond ook al in het nieuws toen het pand volledig afbrandde.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!