Nieuws

Hoogwaardig zwembad met sport- en turnhal in Nunspeet

Er komt een nieuw hoogwaardig zwembad op sportpark de Wiltsangh in Nunspeet. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad met 6 banen, een doelgroepenbad, een bandenglijbaan en een whirlpool. © RTV Nunspeet
Er komt een nieuw hoogwaardig zwembad op sportpark de Wiltsangh in Nunspeet. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad met 6 banen, een doelgroepenbad, een bandenglijbaan en een whirlpool.
Ook worden er interactieve spelelementen in het zwembad en de nieuwe sporthal verwerkt. Er zijn straks ook zwaaiattributen waarmee je over het water kan zwaaien. Voor kinderen van 0 tot 5 jaar is er een waterspeeltuin van 35 m2. Naast een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal komt er ook een turnhal.
Nu het nieuwe zwembad gebouwd wordt, verdwijnt sporthal de Brake aan de Oosteinderweg in Nunspeet. Dat sluit pas in 2020, verwacht wethouder Van de Bunte. Tot die tijd kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de Brake.
De keuze tussen de verschillende ontwerpen zal medio januari/februari 2019 bekend gemaakt worden. De definitieve beslissing over het nieuwe sportcomplex komt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2019.
Wethouder van de Bunte blogt deze week over het nieuwe zwembad.