Nieuws

'Opdringerige' stadsvarkens Ede naar de slachter

Lola, Geert, Harry en Alfred heten ze, de vier varkens van Stichting Stadsvarkens in Ede. Leuke beesten die regelmatig een extra hapje krijgen van passanten. De varkens maken daar dankbaar gebruik van en dat loopt de spuigaten uit. © stichting Stadsvarkens
EDE - Lola, Geert, Harry en Alfred heten ze, de vier varkens van Stichting Stadsvarkens in Ede. Leuke beesten die regelmatig een extra hapje krijgen van passanten. De varkens maken daar dankbaar gebruik van en dat loopt de spuigaten uit.
De vier varkens zijn te opdringerig geworden, aldus de stichting. In hun openbaar toegankelijke leefomgeving aan de Langekampweg inspecteren de dieren bijna iedereen op mogelijke lekkernijen. Daarbij delen de varkens af en toe een flinke beet uit. Dat gedrag is niet meer te corrigeren.
Daarom gaan de dieren binnenkort naar de slacht, meldt de stichting na een 'zorgvuldige afweging'. Dat is snel, aangezien de wolvarkens pas acht maanden oud zijn. Normaal gaan de dieren - herkenbaar aan hun wollige vacht - pas na anderhalf tot twee jaar naar het slachthuis. 

'Voer ze niet'

Er komen weer nieuwe biggen, belooft de stichting. Bezoekers krijgen de oproep de varkens niet te voeren en geen eten mee te nemen. Medewerkers van de stichting zorgen voor de dieren. Het voederen is doorgaans een heel spektakel
De Stichting Stadsvarkens wil bezoekers bewust maken over voedsel en voedselproductie zichtbaar maken. Ook bijzonder; het knuffelen van de varkens blijft wel mogelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!