Gemeente Doetinchem

Doetinchemse stadstrein breidt route uit

De Hop-on Hop-off Shuttle rijdt de komende maanden weer door Doetinchem én met twee nieuwe haltes. Tijdens de pilot die in de zomer startte reden er 3500 mensen mee, maar de gemeente gaat de gratis stadstrein nu ook testen in de wintermaanden. © REGIO8
DOETINCHEM - De Hop-on Hop-off Shuttle rijdt de komende maanden weer door Doetinchem én met twee nieuwe haltes. Tijdens de pilot die in de zomer startte reden er 3500 mensen mee, maar de gemeente gaat de gratis stadstrein nu ook testen in de wintermaanden.
'Het was een doorslaand succes', stelt wethouder Ingrid Lambregts. 'Maar het was alle dagen mooi weer, dus we willen de shuttle nu ook testen bij minder weer. Met de feestdagen is het een goed moment om dat te testen, dus dat gaan we tot 5 januari doen.' De gemeente is blij met het aantal mensen dat de stadstrein in de zomer haalde. 'Je ziet dat hij gemiddeld vijftig procent bezet is geweest, dus dat vind ik een hele mooie score', aldus Lambregts.
Chauffeurs van de shuttle rijden op vrijwilligersbasis door en rondom de stad. 'Ik vind het een prachtige aanvulling voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn', stelt chauffeur Vincent Lubbers. 'Oudere mensen rijden mee, maar de jeugd maakt er ook dankbaar gebruik van.' 

Twee extra haltes

De eerste proefperiode wees volgens de gemeente uit dat de route gewaardeerd werd, maar dat er twee haltes misten. 'Dat maakt dat bij deze proef het Catharinaplein en de Heezenpoort ook betrokken worden', laat de wethouder weten. Gegadigden hoeven niet te vrezen bij guur weer. 'We kunnen de zijkanten dichtmaken met doorzichtig plastic', legt Lubbers uit. Na de winterperiode wordt de pilot geëvalueerd. 'Daarna gaan we met een voorstel komen voor een vervolg', concludeert Lambregts.