Nieuws

Terreurverdachte Vincent T. voor de rechter

Terreurverdachte Vincent T. uit Doornenburg staat deze vrijdag voor de rechter in Zutphen. De 44-jarige man wordt ervan verdacht dat hij een terroristische aanslag op moslims wilde voorbereiden. © ANP
ZUTPHEN - Terreurverdachte Vincent T. uit Doornenburg staat deze vrijdag voor de rechter in Zutphen. De 44-jarige man wordt ervan verdacht dat hij een terroristische aanslag op moslims wilde voorbereiden.
Vincent T. zit al sinds mei dit jaar vast in de zwaarbewaakte gevangenis in Vught. Hij was actief in de Facebookgroep ATB Special Forces. Het doel was het opzetten van een burgerwacht om Nederland te beschermen tegen moslims. 

Anti Terreur Brigade

Volgens NRC Handelsblad zouden leden van ATB Special Forces (waarbij ATB staat voor Anti Terreur Brigade) fysieke trainingen hebben gevolgd en zou een lid hebben geprobeerd een wapenvergunning te krijgen om te kunnen schieten bij een schietvereniging.

Pistool uit België

Tijdens een eerdere rechtszitting stelde het Openbaar Ministerie dat Vincent T. gepoogd heeft een pistool te kopen in België en op internet onder meer gezocht heeft naar een handleiding om een bom te maken.
Bij een inval in zijn ouderlijk huis - waar T. zelf ook woonde - zijn twee alarmpistolen gevonden, waaronder eentje van zijn vader, en ruim 1700 kogels (kogels die overigens niet geschikt waren voor de gevonden alarmpistolen).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!