Nieuws

Drie Gelderse atleten in race voor titel

Van links Nadine Visser (foto ANP), Dafne Schippers (foto EPA), Sifan Hassan (foto EPA)
Drie atleten uit Gelderland maken kans op de titel atleet van het jaar, een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt door de Atletiekunie.
ARNHEM - Drie atleten uit Gelderland maken kans op de titel atleet van het jaar, een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt door de Atletiekunie.
Het zijn Sifan Hassan uit Arnhem, Dafne Schippers uit Oosterbeek en Nadine Visser uit Arnhem. De vierde genomineerde is Lisanne de Witte uit Heiloo. Ze werden uitgekozen door het publiek.

De prestaties

Het was een succesvol jaar voor Sifan Hassan. Ze won goud op de 5000 meter op de EK in Berlijn, zilver op de 3000 meter op de WK indoor en brons op de 1500 meter op de WK indoor in Birmingham. Bovendien liep ze een Europees record op de halve marathon.
Dafne Schippers won zilver op de 200 meter en brons op de 100 meter op de EK in Berlijn. Nadine Visser won brons op de 60 meter horden op de WK indoor. Zowel op de 60 meter horden als op de 100 meter horden  liep ze een nationaal record.
Lisanne de Witte won op de EK in Berlijn brons op de 400 meter, in een nieuw nationaal record.

Schippers won vorig jaar

De vakjury maakt de winnaar bekend tijdens het atletiekgala op 12 december. Vorig jaar ging de titel jaar naar Schippers. Ze prolongeerde toen haar wereldtitel op de 200 meter en pakte brons op de 100 meter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!