Nieuws

Meerderheid voor behoud van Blauwe Golven in Arnhem

De Blauwe Golven in Arnhem worden hoogstwaarschijnlijk niet vervangen voor groen. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor behoud van het kunstwerk uit 1977 aan het Roermondsplein bij de Nelson Mandelabrug. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Blauwe Golven in Arnhem worden hoogstwaarschijnlijk niet vervangen voor groen. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor behoud van het kunstwerk uit 1977 aan het Roermondsplein bij de Nelson Mandelabrug.
De gemeenteraad praat al enige tijd over de toekomst van De Blauwe Golven, een kunstwerk en tevens parkeerterrein dat ontworpen is door kunstenaar Peter Struyken. In de Arnhemse politiek gingen er stemmen op om er bomen en struiken te planten. 
Er liggen nu twee plannen op tafel (met allebei ook nog eens varianten). In beide plannen blijft er parkeergelegenheid en komt er een skatebaan. 
In de gemeenteraad zijn alleen CDA, D66 en SP uitgesproken voor het plan waarbij de Blauwe Golven zouden verdwijnen. Onder meer PvdA, VVD, GroenLinks, DENK Verenigd Arnhem en Partij voor de Dieren zijn juist voor het behoud van het kunstwerk.

Omwonenden zien liever 'Groene Golven'

Tijdens het ronde tafelgesprek aan het begin van de avond mochten diverse partijen uit samenleving hun visie geven. Bewoners van de flat pal aan het Roermondsplein willen graag dat de Blauwe Golven verdwijnen en dat er groen voor in de plaats komt. Zij kregen bijval van onder meer Platform Binnenstad Arnhem en actiegroep Luchtwachters, die zich inzet voor betere luchtkwaliteit.
Erfgoedvereniging Heemschut, Vereniging Stadsschoon en Werkgroep Behoud Blauwe Golven pleitten juist voor behoud van het kunstwerk. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!