Gemeente Geldermalsen

Dorpsbelangen en SGP winnen verkiezingen in West Betuwe

Dorpsbelangen en SGP zijn woensdagavond de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe geworden. De partijen behaalden volgens de voorlopige uitslagen allebei vijf zetels. Dorpsbelangen is de grootste partij geworden op basis van het percentage stemmen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Dorpsbelangen en SGP zijn woensdagavond de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe geworden. De partijen behaalden volgens de voorlopige uitslagen allebei vijf zetels. Dorpsbelangen is de grootste partij geworden op basis van het percentage stemmen.
De partijen worden volgens de voorlopige zetelverdeling gevolgd door CDA (4), VVD (3), ChristenUnie (3), LLBWB (3), Verenigd West Betuwe (2), D66 (2), PvdA (2) en GroenLinks (2). West Betuwe is de naam waaronder Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal samen fuseren tot een nieuwe gemeente. 
Een overzicht van de zetelverdeling: (tekst gaat verder na de afbeelding)
Voorlopige einduitslag
Dorpsbelangen en SGP zijn woensdagavond de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe geworden. De partijen behaalden volgens de voorlopige uitslagen allebei vijf zetels. Dorpsbelangen is de grootste partij geworden op basis van het percentage stemmen.

Opkomstpercentage

Het opkomstpercentage is blijven steken op 52,5 procent. Burgemeester Jeroen Staatsen zette voorafgaand aan de verkiezingen in op een opkomst van 60 procent.
Donderdag worden de stemmen centraal geteld in De Randhorst in Geldermalsen. Dan wordt duidelijk hoe het zit met het aantal voorkeurstemmen per kandidaat. Om 18.00 uur wordt de definitieve uitslag bekendgemaakt op een persconferentie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!