Gemeente Oude IJsselstreek

Angelique Krüger schuift aan bij Anschoev'n in 't Dorpshuus Varsselder-Veldhunten

Elk dorpshuis heeft tegenwoordig wel een gezamenlijke maaltijd. Presentatrice Angelique Krüger van het Omroep Gelderland programma ‘Dorpshuis van het jaar’ schuift wekelijks aan bij één van de genomineerden. Zaterdag 1 december is ze te gast in Varsselder-Veldhunten. © Guido Ariessen
VARSSELDER - Elk dorpshuis heeft tegenwoordig wel een gezamenlijke maaltijd. Presentatrice Angelique Krüger van het Omroep Gelderland programma ‘Dorpshuis van het jaar’ schuift wekelijks aan bij één van de genomineerden. Zaterdag 1 december is ze te gast in Varsselder-Veldhunten.
Bij ’t Dorpshuus Varsselder-Veldhunten heet de gezamenlijke maaltijd op z'n goed Achterhoeks: 'Anschoev'n'. De 25 gasten krijgen er stamppot voorgeschoteld. De gezamenlijke maaltijd is een mooi voorbeeld van hoe 't Dorpshuus zorgt voor verbinding.

Groente uit de eigen belevingstuin

De kinderen van de basisschool hebben eerder die dag boerenkool voor de stamppot uit de groene belevingsruimte gehaald, een naastgelegen tuin waar jong en oud gewassen verbouwen. Op deze manier leren de kinderen waar de groenten vandaan komen (en dat ze niet groeien in het potje in de supermarkt) en zorgen ze voor een verbinding met de oudere gebruikers van het dorpshuis. 

Sterren voor 't Dorpshuus

Een deskundige vakjury en de beheerders van de andere genomineerde dorpshuizen beoordelen 't Dorpshuus. Hoeveel sterren de andere beheerders geven voor hygiëne, horeca en sfeer is tijdens de uitzending te zien. Het oordeel van de vakjury over onder andere toegankelijkheid en het bereiken van alle doelgroepen blijft geheim tot de laatste uitzending op 8 december. Daar worden ook de publieksstemmen bekend gemaakt. Het totaal van alle stemmen bepaald de winnaar van 3.000 euro en de titel Dorpshuis van het Jaar 2018. 
Dorpshuis van het jaar is elke zaterdagavond te zien op tv bij Omroep Gelderland vanaf 17.20 uur, elk uur herhaald. Volg de strijd ook via Facebook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!