Harderwijk

Curatoren en verzekeraar positief over plannen St Jansdal voor ziekenhuis Lelystad

Het ziekenhuis in Lelystad.
De curatoren en verzekeraar Zilveren Kruis zijn positief over de doorstartplannen van het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal voor het ziekenhuis in Lelystad. © ANP
LELYSTAD - De curatoren en verzekeraar Zilveren Kruis zijn positief over de doorstartplannen van het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal voor het ziekenhuis in Lelystad.
Als de doorstart van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen slaagt, blijven inwoners er terechtkunnen voor 70 tot 80 procent van de ziekenhuisbezoeken. Maar volwaardige afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde zijn er voorlopig niet haalbaar, schrijft minister Bruno Bruins aan de Tweede Kamer.
In Lelystad blijft alle huidige poliklinische zorg beschikbaar. Ook zullen er niet al te complexe operaties worden uitgevoerd. Volgens het plan komen in Lelystad en Emmeloord spoedposten waar overdag en 's avonds eenvoudig letsel kan worden behandeld, zoals breuken en snij- of schaafwonden. Voor complexere spoedzorg moeten patiënten dan naar Almere, Sneek, Heerenveen, Zwolle of Harderwijk. De spoedposten blijven 's nachts gesloten.
Bruins meldt dat ook de overname van de zorg in de Noordoostpolder en Urk door de Antonius Zorggroep volgens de curatoren 'zeer realistisch' is. Deze organisatie heeft al een ziekenhuis in Sneek en een kleinere vestiging in Emmeloord. Ze wil meer zorg thuis gaan aanbieden, in plaats van in het ziekenhuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!