RTV Nunspeet

Schaapherder vindt opnieuw tijdelijk onderkomen maar zoekt ook verder

Schaapherder Daphne van Zomeren en haar partner waren een maand geleden nog dringend op zoek naar een nieuwe woning. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Schaapherder Daphne van Zomeren en haar partner waren een maand geleden nog dringend op zoek naar een nieuwe woning.
Inmiddels is er een huis gevonden, al is ook deze oplossing niet ideaal. Het gaat wederom om een woning waar het stel met hun zes honden en een kat maar tijdelijk, een half jaar, in mogen wonen.
Er werd ook bij de gemeente Nunspeet aangeklopt met hun hulpvraag. 'De gemeente Nunspeet heeft goed meegedacht en geholpen.' Zij boden een tijdelijke woonruimte aan op de Plaggebaan in Elspeet. Van Zomeren heeft dit aanbod echter afgewezen aangezien er gelijktijdig nog een mooi aanbod zich voordeed. 'Dit huis sluit meer aan bij onze privésituatie en we kunnen er gelijk in. Ook ligt de woning in de buurt van de kudde', vertelt de schaapherder.
Zodoende is het aanbod van de gemeente Nunspeet afgewezen. Wel blijft het probleem dat ook deze woning slechts tijdelijk is. 'We staan dus nog steeds open voor suggesties want iets definitiefs is wat we graag willen.'